Solceller kan bli din försäkring mot höga elpriser

Image

Motala Energi AB | Det lilla elbolaget med det stora hjärtat

Solceller blir allt mer populärt. Inte nog med att det kan hjälpa till att skydda dig mot höga pristoppar, det är ju även ett miljövänligt alternativ som bidrar till ett bättre klimat. Onsdag den 25 november röstade dessutom regeringen igenom en skattereduktion för installation av solceller som trädde i kraft 1 januari i år. Det här innebär att privatpersoner som väljer att installera solceller nu även får en skattereduktion på 15%.

Elpriserna har under de senaste åren legat på en mycket lägre nivå. Det här innebär dessvärre att elpriserna tenderar att öka under kommande år. Med solceller på taket kan du hålla priserna nere! Visste du att solenergin endast står för cirka 1 procent av Sveriges producerade energi? Men energimyndigheten ser en årlig ökning av installationer med 50% framöver.


Det finns många fördelar med solceller, nedan har vi listat tre!

  • Det är en garanterad lönsam investering
    Med solceller får du både en lägre och mer jämn energikostnad. På 10 år har du betalat av kostnaden för dina solceller och därefter gör du en ren vinst i ytterligare cirka 20 år. Dessutom ökar värdet på ditt hus med cirka 4000 kronor varje år.

  • En tydlig insats för ett bättre klimat
    När du installerar solceller hjälper du till och blir en förebild för andra att vara med och bidra med förnybar energi till samhället.

  • Lägre energikostnader och minimalt underhåll
    När solcellerna är installerade och sitter på plats kan du luta dig tillbaka. Det finns nämligen inga delar som behöver underhållas eller som riskerar att gå sönder, bra va!

 
Är du nyfiken på att se vad du kan spara genom att installera solceller på ditt tak? Skicka en fri offertfrågan idag så kontaktar vi dig med mer information!

Det lilla elbolaget med det stora hjärtat

Vill du vara med och stötta det lokala
Motala – Vadstena – Borensberg
Teckna elavtal redan idag

Image

Vi är ett energiföretag från Motala som alltid värnar om våra kunder och alltid strävar efter att erbjuda de mest attraktiva lösningarna för privatpersoner, företag, föreningar samt organisationer. Hos oss får du information, svar på dina frågor och kan fixa dina ärenden smidigt, både via hemsidan och via vår omtyckta kundservice.

Kontakt

Motala Energi AB
Björnvägen 4 | 591 52 Motala

Telefon: 0141-250 255
E-post: kundservice@motalaenergi.se

Org.nummer: 559166-2886

Öppettider kundservice

Mån 10-16

Tis-fre 09-16

Lunchstängt 12-13